Bakkerij Friso

al meer dan 40 jaar een begrip!

Al meer dan 40 jaar staat Bakkerij Friso voor haar klanten - in en rond Bitgummole - klaar met de lekkerste, ambachtelijk gebakken brood- en banketproducten

De bakkerij is al sinds 1935 een begrip in het Friese dorp Bitgummole. Gestart onder de naam Bergsma, toen Turkstra en sinds 1981 in handen van de familie Friso. Hans en Trienke Friso namen de bakkerij over en bouwden het uit tot wat het nu is: een bakkerij met een groot assortiment aan brood en banket waar voor ieder wat wils te vinden is.

Een eigen bakkerij


Het vak zit bij de familie Friso in het bloed. Hans Friso werkte al bij verschillende bakkers in loondienst voordat hij samen met zijn vrouw Trienke de stap nam om een eigen zaak te beginnen. De dorpsgenoten moesten even wennen aan de nieuwe bakker, want reclame kende men toen nog niet maar de familie Friso kocht een mooi groot houten bord waar de reclame op kwam te staan.

Reclame


Reclame kenden ze toen nog niet, maar daar zorgde de familie Friso wel voor.

“Er was geen enkele vorm van Reclame. Het eerste wat we kochten is een mooi groot houten bord die we in Donkerbroek laten beschilderen”.

De dorpsgenoten moeten nog wel even wennen aan de nieuwe bakker. Hans en Trienke vernieuwen wekelijks hun assortiment maar alleen het gewone brood vindt aftrek. Gelukkig verandert dit snel en staat bakkerij Friso inmiddels bekend om zijn grote assortiment met voor elk wat wils.

Opvolging


Hans en Trienke trouwen in 1971 en hebben 2 kinderen, Simone en Marcel. De passie en liefde voor het vak is inmiddels overgedragen op hun zoon Marcel. Sinds 2004 is Marcel mede-eigenaar van de bakkerij en hij zal deze op den duur overnemen van zijn ouders.

Met veel plezier ben ik de afgelopen jaren steeds meer betrokken geraakt bij de bedrijfsvoering van de bakkerij van mijn ouders. Zowel voor het maken van de lekkerste brood- en banketproducten, maar ook steeds meer de zakelijke kant van het bedrijf. De samenwerking met mijn ouders verloopt erg prettig en ik ben blij dat we het voortbestaan van bakkerij Friso kunnen waarborgen.

Marcel Friso